Vores serie i oliventræ
Vi er meget stolte af vores serie i oliventræ og samarbejdet med Alessandro, som holder det gamle håndværksfag i hævd på det lille værksted i Toscana. Alessandro tænker frem for alt kvalitet og ikke kvantitet – det er derfor eksklusive produkter, som fremstilles i hånden på stedet i regionen Toscana.
På værkstedet er den største dyd, udover håndværket, at vente. Oliventræerne, som bliver anvendt til Alessandros køkkentøj, er således minimum 70-80 år gamle, førend de bliver fældet. Herefter følger så en tørretid på 3-7 år inden træet bearbejdes. Til sidst, når produktet er færdigt, mættes det i solsikkeolie ad flere omgange, til det er klar til brug i køkkenet. Denne mætning gør, at træets naturlige årer står skarpt frem – et af oliventræets kendetegn.
Oliventræ er et kompakt og hårdt træ, som samtidig er modstandsdygtigt overfor bakterier. Dets naturlige farve er gylden-guld og det er mætningen, som giver den mørke farve.
Anvendelse og vedligeholdelse
Ved at følge to simple retningslinjer kan man forvente et produkt, som holder en livstid:
- Vask produktet i varmt vand og uden sæbe efter brug.
- Gnid produktet med lidt solsikke olie eller anden neutral olie (ikke olivenolie) regelmæssigt.